Sanndrömmarnas Värld

Sanndrömmarnas Värld

Om Bloggen

Bloggen här handlar mest om mina drömmar som brukar vara religiösa och slå in i verkligheten. Denna blogg gjorde jag dels för att anteckna dessa drömmar och dels för att visa intresserade dem. Nu kanske inte alla drömmarna är verkliga, men följ det jag skriver om ni vill bli övertygade om att Gud existerar.


// Firesoul

Den islamiska fastan är över och festen Eid Fitr firas

det dagligaSkapad av -Firesoul- mån, juli 28, 2014 11:48:43

Ramadan är över, för detta året. Idag börjar firandet av Eid Fitr - den muslimska motsvarigheten av Fettisdagen då man förr åt semlor efter den månadslånga fastan. Muslimer äter kanske inte semlor men sötsaker är något som är viktigt att bjuda på under firande av Eid. Beroende på etnicitet och kultur så äter muslimer olika sorters bakelser och rätter och träffar släkt samt vänner. Barnen brukar be om godis från hus till hus, under dessa tre dagar och att ta på sig nya eller rena kläder är också en tradition.

Glad Eid firande, till alla som fastat och hoppas Guden accepterar den och ger er gott under detta firande.

Eid Mubarak!!  • Kommentarer(0)//nyheter.reportaget.se/#post10

"När man ska visa så funkar det inte"

det dagligaSkapad av -Firesoul- sön, juli 06, 2014 12:25:41
Alla har nog hört uttrycket att "när man ska visa något så funkar det inte". Jag vet inte hur det kommer sig att Guden inte ger drömmar nu när sidan är gjord och redo för det. Om jag felat så tar jag tillbaka det och ber till Gud att han vägleder oss och att de drömmar Han ger mig är sanna.
Jag drömde att jag skulle skriva ner alla drömmar för att de tydligen skulle komma att bli många. Varför inte klara av två jobb på en väg, tänkte jag? Man kan ju både anteckna ner alla drömmar samtidigt som man publicerar dem. Jag ber om Gudens tillåtelse till denna idé samt att de drömmarna ska vara sanna, eviga och intressanta.

  • Kommentarer(0)//nyheter.reportaget.se/#post5

Ramadan 2014 - "Välsignad Ramadan, önskar reportaget.SE"

det dagligaSkapad av -Firesoul- lör, juni 28, 2014 10:06:52
Enligt Saudiarabiens högsta domstol och IF (Islamiska Förbundet i Sverige) startar Ramadhan troligen den 29 Juni, då nymånen inte har kunnat observeras.
Ramadhan är en av Islams heliga månader då de troende muslimerna fastar utan att vare sig äta, drick eller lusta mellan soluppgång och solnedgång:


"För att ge människorna vägledning [inleddes] i månaden Ramadan uppenbarelsen av Koranen i vilken vägledningen klargörs och en måttstock ges med vilken rätt kan mätas och skiljas från orätt. Den av er som ser månens nytändning skall fasta månaden ut. Men den som är sjuk eller [stadd] på resa [skall fasta därefter] under motsvarande antal dagar. Gud vill göra det lätt - inte tungt - för er. Håll [fastan under den föreskrivna] perioden och prisa Gud som har väglett er - kanske skall ni visa [Honom] tacksamhet." säger Den heliga arabiska Quranen kapitel 2:183-184.

Jag föddes den 21 Ramadhan år 1404 H, eller år 1984 enligt säsongskalendern, och enligt stora muslimska traditioner kan detta datum ha varit då Profeten Muhamed mottog budskapet från Allah - Ödets natt. Enligt Quranen ska man vara vaken en hel natt under året och många muslimer har tolkat detta som att det är Ödets natt som det pratas om. Det finns dock olika uppfattningar om vilket det exakta datumet är, allt från den 21 till den 27 eller den 29 Ramadhan, men sånt ska man inte gräva för djupt i, om inte Guden bestämt något annat.

  • Kommentarer(0)//nyheter.reportaget.se/#post4

Sommarsolståndet år 2014

det dagligaSkapad av -Firesoul- fre, juni 20, 2014 14:48:50
Sommarsolståndet är ett fenomen som sker kring polarzonerna, en gång om året. Ordet solstånd kommer från solens position under denna period, då den förefaller att stå stilla under 1 och en halv timme. Detta sker kring 21 Juni för norra halvklotet och det är även 24 timmars dagsljus över polarcirkeln (i norra Sverige, Norge, Finland, Island).

År 2014 infaller sommarsolståndet kl 12.51 den 21 Juni, enligt SMHI (Svenska meterologiska och hydrologiska Institutet).

Jag föddes under sommarsolståndet 21 Juni 1984, och det var även Ramadan och Ödets natt, då Koranen sägs ha uppenbarats för profeten Muhamed. Trots att mina föräldrar inte är religiösa och inte hade en aning om detta samband, fick jag heta Fatmir (Fat - öde, mir - mirakel/gott -- 'Det goda Ödet').

  • Kommentarer(0)//nyheter.reportaget.se/#post3

Portmonän var inte full med pengar

det dagligaSkapad av -Firesoul- tor, juni 12, 2014 18:19:46

På mötet med Arbetsförmedlingen sa de att staten inte ger ut fler "starta eget bidrag", så inga finansieringar fann jag där inte. Men skam den som ger sig.

  • Kommentarer(0)//nyheter.reportaget.se/#post2

Läs om sanndrömmarnas värld

det dagligaSkapad av -Firesoul- sön, juni 08, 2014 17:36:06

Nu har de gamla raderats och sidan har fått en liten 'make over'. Hoppas Guden vill att de drömmar jag får av Honom, ska skrivas och visas på Internet, så att människan kan lita på Gudens existens. Jag är själv övertygad men en ensam sådan.

  • Kommentarer(0)//nyheter.reportaget.se/#post1