Sanndrömmarnas Värld

Sanndrömmarnas Värld

Om Bloggen

Bloggen här handlar mest om mina drömmar som brukar vara religiösa och slå in i verkligheten. Denna blogg gjorde jag dels för att anteckna dessa drömmar och dels för att visa intresserade dem. Nu kanske inte alla drömmarna är verkliga, men följ det jag skriver om ni vill bli övertygade om att Gud existerar.


// Firesoul

Ramadan 2014 - "Välsignad Ramadan, önskar reportaget.SE"

det dagligaSkapad av -Firesoul- lör, juni 28, 2014 10:06:52
Enligt Saudiarabiens högsta domstol och IF (Islamiska Förbundet i Sverige) startar Ramadhan troligen den 29 Juni, då nymånen inte har kunnat observeras.
Ramadhan är en av Islams heliga månader då de troende muslimerna fastar utan att vare sig äta, drick eller lusta mellan soluppgång och solnedgång:


"För att ge människorna vägledning [inleddes] i månaden Ramadan uppenbarelsen av Koranen i vilken vägledningen klargörs och en måttstock ges med vilken rätt kan mätas och skiljas från orätt. Den av er som ser månens nytändning skall fasta månaden ut. Men den som är sjuk eller [stadd] på resa [skall fasta därefter] under motsvarande antal dagar. Gud vill göra det lätt - inte tungt - för er. Håll [fastan under den föreskrivna] perioden och prisa Gud som har väglett er - kanske skall ni visa [Honom] tacksamhet." säger Den heliga arabiska Quranen kapitel 2:183-184.

Jag föddes den 21 Ramadhan år 1404 H, eller år 1984 enligt säsongskalendern, och enligt stora muslimska traditioner kan detta datum ha varit då Profeten Muhamed mottog budskapet från Allah - Ödets natt. Enligt Quranen ska man vara vaken en hel natt under året och många muslimer har tolkat detta som att det är Ödets natt som det pratas om. Det finns dock olika uppfattningar om vilket det exakta datumet är, allt från den 21 till den 27 eller den 29 Ramadhan, men sånt ska man inte gräva för djupt i, om inte Guden bestämt något annat.

  • Kommentarer(0)//nyheter.reportaget.se/#post4