Sanndrömmarnas Värld

Sanndrömmarnas Värld

Om Bloggen

Bloggen här handlar mest om mina drömmar som brukar vara religiösa och slå in i verkligheten. Denna blogg gjorde jag dels för att anteckna dessa drömmar och dels för att visa intresserade dem. Nu kanske inte alla drömmarna är verkliga, men följ det jag skriver om ni vill bli övertygade om att Gud existerar.


// Firesoul

Sommarsolståndet år 2014

det dagligaSkapad av -Firesoul- fre, juni 20, 2014 14:48:50
Sommarsolståndet är ett fenomen som sker kring polarzonerna, en gång om året. Ordet solstånd kommer från solens position under denna period, då den förefaller att stå stilla under 1 och en halv timme. Detta sker kring 21 Juni för norra halvklotet och det är även 24 timmars dagsljus över polarcirkeln (i norra Sverige, Norge, Finland, Island).

År 2014 infaller sommarsolståndet kl 12.51 den 21 Juni, enligt SMHI (Svenska meterologiska och hydrologiska Institutet).

Jag föddes under sommarsolståndet 21 Juni 1984, och det var även Ramadan och Ödets natt, då Koranen sägs ha uppenbarats för profeten Muhamed. Trots att mina föräldrar inte är religiösa och inte hade en aning om detta samband, fick jag heta Fatmir (Fat - öde, mir - mirakel/gott -- 'Det goda Ödet').

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.