Sanndrömmarnas Värld

Sanndrömmarnas Värld

Om Bloggen

Bloggen här handlar mest om mina drömmar som brukar vara religiösa och slå in i verkligheten. Denna blogg gjorde jag dels för att anteckna dessa drömmar och dels för att visa intresserade dem. Nu kanske inte alla drömmarna är verkliga, men följ det jag skriver om ni vill bli övertygade om att Gud existerar.


// Firesoul

Vad är drömmar enligt olika uppfattningar?

drömmarSkapad av -Firesoul- lör, juli 12, 2014 14:21:21

Drömmar är mystiska fenomen som alla människor har eller kommer att ha. De flesta glömmer dock bort vad de drömt när de vaknat. Men ibland finns det drömmar som aldrig glöms bort.

Vad är drömmar och vad ger upphov till dem? Den frågan är nog lika gammal som människans tid på Jorden och alla har funderat på vad de är och hur man kan tolka dem.

Drömmar kan vara dåliga, de kan var andliga, osammanhängande eller helt irrationella. Ibland har vissa människor haft sanndrömmar, de drömmar som sen slår in i verkligheten, de är sådana jag har försökt att beskriva i boken och bloggen.

Vad är drömmar enligt olika uppfattningar?


Islam: Inom Islam tror man generellt att sanndrömmar kommer från Guden medan de dåliga är från Satan. Sen säger man även att det finns de drömmar som man själv skapar eller som hjärnan bearbetar av olika anledningar.

I Koranen nämns att drömmar är ett tecken och Guds sätt att utföra mirakel, och även Josefs drömmar beskrivs som heliga så även hans gåva att kunna tolka sina och andras nattliga drömmar.

Enligt haditherna kan inte Satan härma Gud eller profeterna, så har man drömt om dessa så har det säkert varit dem, menar lärda inom Islam.

Vetenskap: Inom vetenskapen är drömmar ett sätt för hjärnan att bearbeta dagliga händelser och vila sig. Man menar att när människan går i djup sömn börjarar ögonen att röra sig hastigt och det är då hjärnan börjar "skapa" bilder som vi kallar drömmar. Denna djupsömn kallas R.E.M (Rapid Eye Movement - snabba ögonrörelser).

Man pratar även om Lucide dreaming - att kontrollerar drömmar och att vårda sjuka patienter genom drömtolkning och kontroll har sedan länge varit en del av psykologi. Sigmund Freud, psykologins fader, försökte redan för hundra år sen att tolka manodepressiva (bipolära) personers drömmar i hopp om att fina problemet till deras sämre hälsa.

Shamanism: Inom magins sfär är Lucide dreaming en viktig del av utövandet i häxkonst samt den inre andliga resan. Genom olika metoder tror sig shamaner att de kan komma att kontrollera världen genom att först börja öva på detta i drömmarna. Alltså, kontrollerar man drömmar kan man lättare kontrollera verkligheten och vise versa. Det slutgiltiga målet att skapa en brygga mellan världarna och således bli evig genom andlig maktutövande.

--

Man kan lätt börja träna för att komma ihåg drömmarna. Oftast glömmer de flesta bort vad de drömt. Sannerligen har alla människor drömmar, men många säger att de aldrig eller sällan drömt. De fakto drömmer man varje natt men de flesta glömmer helt enkelt bort dem på morgonen. De första sekunderna av uppvaknandet från sömnen är den tid då man lättast kan komma ihåg vad man drömt. Så, genom att skriva ner allt man kommer ihåg så fort man vaknar, kan underlätta för minnet att träna sig upp för att i framtiden komma ihåg dem. Man kan även säga en bön innan man går till sängs och hoppas att Guden tar en på en mystisk resa.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.